Alaska Malamute

Door | november 14, 2019

De Alaska Malamute is een werkende sledehond en zeer geschikt voor het trekken van zware lasten. Het is een krachtige, stevig gebouwde hond met een diepe borstkas en een sterk, compact lijf. Deze midden grootte honden hebben een zwaar botgestel en is stevig gespierd. De Alaska Malamute heeft een dikke, stugge dubbele vacht, een vosachtig gezicht, rechtopstaande oren, een start die gekruld op de rug wordt gedragen, een brede kop met een trotse uitdrukking.

De Alaska Malamute kan zowel binnens- als buitenshuis leven. Het is riskant om de hond binnenshuis te laten zonder toezicht. De Alaska Malamute gedijt het best in een landelijke omgeving. Deze hond houdt bijzonder veel van buiten activiteiten. Het kan moeilijk zijn om de Alaska Malamute op formele gehoorzaamheid af te richten, maar het is niet moeilijk om hem te trainen tot een welgemanierde hond, omdat ze hun baas graag een plezier willen doen. Reuen kunnen zeer dominant zijn. Ondanks zijn aanzienlijke formaat, vraagt de Alaska Malamute geen grote hoeveelheden voedsel. Tegelijkertijd zal hij opeten wat voor zijn mond komt, wat kan ontaarden in overgewicht en opzwelling.

De Alaska Malamute is een hond die stevige en regelmatige beweging nodig heeft om gezond te blijven. Aan de andere kant zal overmatige training bij warm weer schadelijk zijn voor deze hond.