Sporten met je hond!

Door | maart 6, 2017

Heerlijk ontspannen en sportief doen met je hond, hondensporten zijn al jarenlang populairder en populairder aan het worden. Het is leuk en ontspannend, daarnaast is het goed voor de band met je hond. Als je wilt beginnen kan dat overal zolang je maar genoeg ruimte hebt, wil je het meteen wat professioneler aanpakken? Dan zijn er genoeg hondensportverenigingen en hondenscholen. Maar ook voor de hobby is het leuk om samen met je hond te fietsen, hardlopen of frisbeeën.

Sporten met je hond

Hondensport bij een vereniging

Wanneer je wat serieuzer wilt sporten met je hond is Agility iets voor jou. In Nederland wordt dit behendigheidssport genoemd, zeer bekend bij hondenliefhebbers.Bij deze sport moet de hond een parcours afleggen van twintig hindernissen.  Er zijn twee verschillende soorten spel en jumping parcours, bij spel gaat het alleen om de hindernissen en bij jumping parcours is de snelheid en het springen belangrijk. Deze hondensport zorgt voor een goede band tussen jou en de hond, door het trainen zal je hond erg gehoorzaam worden.

Afvallen samen met je hond

Als je samen met je hond gaat sporten zal dit zowel voor jou als bij je hond betekenen dat je extra calorieën verbrandt, dit zal resulteren in gewichtsverlies. Wanneer dit niet gewenst is moet je dit aanvullen met extra voeding. Voor honden heb je speciale sportvoeding vol energie, zo kan je hond goed en snel herstellen van de geleverde prestaties.