Wat is een hondencamera?

By | juli 13, 2020

Benieuwd naar wat je hond allemaal uitspookt wanneer jij niet thuis bent? Met een hondencamera kun je via een app op je telefoon, computer of tablet live meekijken wat er bij jou thuis allemaal gebeurt. Hondencameras bieden je daarnaast vaak de mogelijkheid om met je hond te communiceren. Hierdoor heb je de mogelijkheid om je hond te kalmeren, hem te corrigeren als hij blaft en kun je tegen hem je hem mist. Er zijn verschillende soorten hondencameras die beschikken over verschillende functies. Bij het kopen van een hondencamera moet je in ieder geval op de volgende 5 punten letten. 

Let op de resolutie!

Heeft de hondencamera die u wilt aanschaffen een resolutie lager dan 720 pixels, dan zullen de video’s niet helder genoeg zijn. Het best kun je een hondencamera aanschaffen met een resolutie van ongeveer 1080 megapixels. Hiermee heb je een betere beeldkwaliteit, waardoor je meer plezier zult beleven van je camera.

Zien wat er gaande is

Om te kunnen zien wat je hond precies aan het doen is en hem correct te kunnen corrigeren is het handig om een camera te kopen met een zoomfunctie. Deze functie geeft je de mogelijkheid om te zien wat je hond doet ook al is hij aan de andere kant van de kamer.

De hoeken die je niet kunt zien

De hondencamera plaats je altijd op een plek waar je het grootste gedeelte van de kamer ziet. Echter, er blijven altijd gedeelten van de kamer waar jij geen zicht op kunt krijgen. Sommige hondencamera’s bieden hier een oplossing voor. Deze camera’s beschikken over  een kantelfunctie waarmee je door middel van verschillende standen meerdere delen van de kamer zien. Ideaal dus als je een grote woonkamer hebt of als je de deuren of ramen wilt controleren als je merkt dat je hond opgewonden is. 

Goede audio

Een belangrijke functie van de hondencamera is de audio. Deze functie geeft je de namelijk de mogelijkheid om te horen of je hond blaft of piept. Het is echter handig om een hondencamera te kiezen die je ook de mogelijkheid geeft om te communiceren met je hond. Om hem bijvoorbeeld te kalmeren. Dit wordt ook wel een bidirectionele audio genoemd. 

Vaak in de nacht of avond weg?

Als je door je baan veel in de avond of nacht weg bent of als je graag in de avond op visite gaat bij vrienden of familie dan is het handig om een hondencamera aan te schaffen met nachtzicht. Met deze functie stoor je je hond niet met een felle flits en zorgt ervoor dat je ondanks de lichtomstandigheden in huis alles nog goed kunt zien.