De beste manier om ongedierte te vermijden

By | juli 5, 2019

Ongedierte zijn ongenode huisgasten en maken je huis ongerieflijk om te wonen. Ongedierte voorkomen is beter dan genezen. De beste manier om ongedierte te voorkomen is je leefomstandigheden hygiënisch en netjes te houden. Niet alleen een schoon huis maar ook een schone tuin zorgen ervoor dat ongedierte zich ongemakkelijk voelen en zich niet graag in je omgeving vertonen of vertoeven. Ongedierte hebben een afkeer aan netheid en hygiëne.

Onderstaande tips maken je wegwijs bij het schoonhouden van je huis en tuin waardoor je ongedierte buitenshuis kunt houden.

  • Een schoon huis

Ongedierte nestelen graag in donkere en stoffige hoeken. Vermijdt zoveel mogelijk een slordige toestand in het huis om ongedierte te voorkomen. Maak je huis regelmatig schoon om ongedierte buiten de deur te houden. Een tuinhuisje heeft veel donkere hoeken die stoffig zijn en moet daarom regelmatig een schoonmaakbeurt krijgen. Controleer ook altijd of de zolder en de kelder droog, netjes en ontlucht zijn. Oude kleding zorgt voor onnodige opslag en creërt chaotische toestanden in het huis. Doneer de oude kleding en ruim daarbij alle dozen, plastic of papieren zakken waarin de oude kleding of andere spullen zijn bewaard.

  • Laat geen vaat staan

Vuile vaat trekt ongedierte aan zoals muizen, kakkerlakken, mieren en vliegen. Door deze op te ruimen heb je een schoon aanrecht die ongedierte niet aanlokken. Doe de afwas gelijk in de vaatwasser of was de borden en kopjes gelijk af. De kookpit heeft vaak kruimels en etensresten dat aangekoekt is, ruim deze ook op en zorg voor een schone omgeving.

  • Gooi afval in afvalbakken of vuilniszakken

Laat nooit afval rondslingeren in de tuin of staan in openstaande afvalbakken. Afval doe je in afsluitbare afvalbakken of vuilniszakken zodat ongedierte er niet bij kunnen komen. Afval in openstaande afvalbakken is voedsel dat voorhanden is voor ongedierte. Door de afvalbakken en vuilniszakken goed af te sluiten voorkom je dat ongedierte een bezoek brengen in je tuin.

  • Naden en kieren dichten

Ongedierte kunnen door de naden en kieren het huis binnen kruipen. De kleinste opening biedt toegang tot het huis en moeten daarom ook gedicht worden. Voor ramen en deuren kunnen horren geïnstalleerd worden zodat vliegen en andere insecten buitenshuis blijven. Controleer de buitengevel want hier komen ook veel naden en kieren voor. Ook kiertjes in kozijnen, deurposten en doorgangen van leidingen kunnen toegang bieden aan ongedierte. Gebruik staalwol of andere materialen om de gaten en doorvoeropeningen te dichten. Indien nodig kan een tochtstrip worden geplaatst onder de deur zodat het voor ongedierte moeilijker wordt gemaakt om binnen te komen.

  • Tuinonderhoud

Door de tuin goed te onderhouden houd je ook ongedierte op afstand. Takken van bomen, struiken en bloemen die tegen de gevel hangen, moeten gesnoeid worden omdat deze een brug vormt voor ongedierte om in het huis te komen. Gevallen fruit, bladeren en takken moeten ook opgeruimd worden zodat wespen, vliegen en andere insecten niet aangelokt worden. Maak je zelf je compos? Dan kun je de composhoop liever ver achter in de tuin plaatsen zodat je het risico dat ongedierte je huis binnen dringen verkleint. Maak de goten schoon want dit is een broedplaats en drinkplaats voor ongedierte.

Bestrijdingsservice biedt dienstverlening bij het bestrijden van vele ongedierte. Daarnaast zijn zij de specialist in het ontwerpen van een preventieplan om ongedierte niet meer terug te laten keren nadat jouw huis is behandeld.