Welke vloersoort is het fijnst voor honden?

Door | november 25, 2019

Honden hebben graag de ruimte in huis. Om te rennen, te slapen, te spelen en nog veel meer. Om je hond een fijne plek te geven, is ook de vloersoort erg belangrijk om rekening mee te houden. De ene vloersoort past nu eenmaal beter bij je hond dan andere vloeren. Wij zetten verschillende vloersoorten op een rij, zodat jij kunt ondervinden welke vloersoort het beste bij jouw hond past. Elke vloer heeft namelijk voor- en nadelen, waardoor het aan te raden is om hier goed over na te denken.

Laminaatvloer

Een laminaatvloer komt in veel verschillende soorten en maten. Voor een hond kan een laminaatvloer ook erg prettig zijn. De warmte van vloerverwarming blijft goed hangen in de vloer waardoor je hond in de winter de warmte kan opzoeken in de vloer. Het is wel aan te raden om een wat gladdere laminaatsoort te kiezen. Een harde, ruwe vloer kan scherpe randjes bevatten wat niet prettig is voor de hond.

Tegelvloer

Een andere veel gekozen vloersoort van hondenbezitters is de tegelvloer. Een tegelvloer komt net als een laminaatvloer in verschillende soorten. Bij het leggen van tegels kan het zijn dat er wat ruimte ontstaat tussen de verschillende tegels, waardoor je vloer niet helemaal egaal is. Een hond die veel wil rennen en spelen kan dit als onprettig ervaren. Tegels houden ook goed de warmte vast, wat in de winter erg prettig is voor de hond.

Gietvloer

Een gietvloer is een vloersoort die voor honden enorm geschikt is. Een gietvloer heeft namelijk geen randen en naden, waardoor vuil zich niet makkelijk kan hechten. Honden verliezen veel haren en dat is op een gietvloer geen probleem. Deze vloer is erg onderhoudsvriendelijk en is goed schoon te maken door te stofzuigen en daarna te dweilen. Wel zo prettig met een hond die veel haren verliest.