Gebruik een speciale hondendouche

Door | maart 31, 2017

Elk welwillend baasje weet dat hij of zij de hond eens in de zoveel tijd moet wassen. Dit is bijvoorbeeld nodig wanneer de hond niet meer zo fris ruikt of wanneer deze tijdens het uitlaten in de sloot is gedoken of een modderbad heeft genomen. Op zo’n moment sta je niet bepaald te springen van blijdschap, want een hond in bad doen is geen klein klusje. Zelfs wanneer de hond op zich goed meewerkt, kan het gebeuren dat jij er zelf helemaal nat van afkomt en dat de badkamer nadien ook een grondige schoonmaakbeurt nodig heeft.

hondendouche

Hoe houd je het zo prettig mogelijk?

Het zoeken is naar geschikte oplossingen voor dit probleem. Want een hond in bad doen moet toch op een makkelijkere manier kunnen? Wanneer het buiten mooi weer is, kun je je al een hoop ellende besparen door de hond te wassen in de tuin of op het balkon, op een plek waar het niet zo erg is als de boel helemaal nat wordt. Je kunt er zelfs voor kiezen om een speciale hondendouchekop aan te schaffen waar zowel water als hondenshampoo uit kan komen. Het wassen is dan minder omslachtig, sneller klaar en daardoor is er minder tijd om er een kliederboel van te maken. Om het nog prettiger te maken voor je viervoeter, een hondenkussen voor in de auto en in de woonkamer.

Ga naar de hondendouche

Als je het helemaal grondig wilt aanpakken, kun je ervoor kiezen om naar een speciale hondendouche te gaan. Deze hondendouches zijn sterk in opkomst en zijn bijvoorbeeld te vinden in dierenwinkels en nabij autowasstraten. Steeds meer mensen maken er gebruik van omdat het zoveel voordelen biedt: het is goedkoop, eenvoudig, compleet en het wassen én drogen van je hond is snel klaar. Je huis blijft lekker schoon en jijzelf blijft droog.

Hoe werkt een hondendouche?

Het werkt allemaal heel eenvoudig. Je hond betreedt de hondendouche via bijvoorbeeld een loopplank. De hond komt dan in een soort bak te staan op een prettige hoogte. Vervolgens kun je kiezen voor een programma met hondenshampoo, hondenconditioner of een speciale antivlooien- en antitekenshampoo. Na het wassen kun je de hond droogföhnen, zodat hij meteen weer droog de auto in kan.