Spullen die je sowieso voor je hond moet hebben

Door | april 2, 2020

Je hebt een hond en wilt graag wat spullen voor hem of haar gaan kopen. Maar door het enorme aanbod aan spullen die je in de dierenwinkel voor je hond aantreft en het grote aanbod dat de online webshops hebben weet je niet meer wat je moet kopen. In feite zou je alles wel voor je hond willen halen. Maar van welke spullen wordt je hond nou echt blij en welke spullen heeft die nou echt nodig? Wij geven de 5 producten je die echt in huis moet hebben voor je hond.

Een hondenmand of een bench

Vanaf het moment dat je een nieuwe hond in huis haalt is het al belangrijk dat die een eigen plekje in huis heeft. Dat kan door een hondenmand of een bench te halen. Bij beiden is het belangrijk dat je er eentje koopt die ook een goede grootte heeft voor later. Zo kan je hond helemaal aan een eigen plekje wennen en hoeft er later niet te worden gewisseld naar een nieuw plekje. Een goede grootte houdt in dat de hond er ook nog languit in kan liggen en rechtop in kan zitten wanneer die volledig is uitgegroeid. 

Zoek er ook een uit die je zelf mooi vindt en die je bij je woning vindt passen. Ongetwijfeld zal die er een lange tijd komen te staan dus is het belangrijk om er een te kiezen waar je zeker van bent.

Een goede riem of tuig

Je hond zal ongetwijfeld uitgelaten moeten worden. Zoek een hondentuig of hondenharnas die is gemaakt voor jouw hond en die comfortabel kan zitten. Ook zijn er bepaalde tuigjes en riemen die het trekken van je hond kunnen verminderen. Zeker voor mensen die wat ouder zijn en een sterke en drukke hond in huis halen kan dit een goede uitkomst zijn. 

Speeltjes en een kauwkluif

Je hond zal op de een of andere manier zijn of haar energie kwijt moeten. Dat kan door te spelen. Koop verschillende speeltjes, zodat je hond zichzelf druk bezig kan houden en ook nog eens plezier kan hebben. Daarnaast kun jij op deze manier gezellig spelen samen met je hond en genieten jullie er allebei van! 

Een kauwkluif is is niet alleen ontzettend leuk voor je hond, die je hier heel blij mee zult maken, maar ook een goede uitkomst wanneer je visite hebt. Als er mensen op bezoek zijn dan wil je in alle rust lekker kletsen. Toch kunnen honden vrij onrustig zijn wanneer er bezoek is. Geef hem een kluif waar hij lekker op kan kauwen en je hond is voorlopig afgeleid. Lees hier meer over het kiezen voor een hondenkluif of een hondenbot.

Overige spullen

Er zijn daarnaast nog veel meer spullen die erg handig zijn om altijd in huis te hebben. Hieronder hebben we er een lijstje van gemaakt:

  • Een traphekje, zodat je hond niet naar boven gaan en er ook geen risico is dat die een ongeluk krijgt op de trap. 
  • Logischerwijs heeft je hond een waterbak en een voerbak nodig in huis
  • Een halsband die handig werkt om je hond snel uit te laten. 
  • Een hondenverzekering kan ook slim zijn om af te sluiten. Medische kosten bij honden kunnen snel oplopen en daarom is een verzekering een goede uitkomst.
  • Producten om je hond te verzorgen. Denk aan een borstel, tekentang, nagelknipper en nog veel meer van dit soort producten die erg handig zijn om alvast achter de hand te hebben.